VIPERLAB opent eerste oproep voor projectvoorstellen

Het VIPERLAB Consortium (15 partners) heeft de visie dat op perovskiet gebaseerde PV een sterke en levensvatbare Europese productiebasis mogelijk zal maken. Daarom brengt het VIPERLAB-project hoogwaardige, complementaire perovskiet-PV-infrastructuren uit de EU samen, zowel fysiek als virtueel, om de ontwikkeling en het testen van perovskiet-PV in Europa te bevorderen en zo een uniforme toegangsdienst voor academische en industriële onderzoekers uit de EU op te bouwen.

De oproep tot het indienen van voorstellen opent op 15 oktober met een deadline voor indiening op 30 november 2021 (sluiting om 11.59.59 CET). Aanvragers worden in december 2021 op de hoogte gesteld van de beoordelingsresultaten.

Startende wetenschappelijke perovskiet-gemeenschappen, maar ook de industrie en het MKB worden uitgenodigd om gratis toegang aan te vragen tot een van de topniveau-infrastructuren op het gebied van perovskiet en silicium-PV, ontworpen voor:

  • materiële synthese,
  • state-of-the-art apparaatontwerp en -ontwikkeling,
  • gestandaardiseerde testmethoden,
  • simulatiemethoden, en
  • database.

De toegang wordt gefinancierd binnen het Horizon 2020-kader van de EU en omvat de logistieke, technologische en wetenschappelijke ondersteuning en de specifieke training.

Wilt u weten hoe u een voorstel kunt indienen?

Bezoek het kennisuitwisselingsplatform VIPERLAB op Infrastructure – ViperLab KEP (viperlab-kep.eu) .

Dit is een nieuwe kans in Europa om vrije toegang te krijgen tot de modernste en geavanceerde sleutelinfrastructuren die de hele innovatie-/waardeketen bestrijken, van materiaalvoorbereiding tot karakterisering van perovskiet-apparaten en -modules.

Neem voor meer informatie contact op met de technisch coördinator van VIPERLAB via natalia.maticiuc@helmholtz-berlin.de.