VIPERLAB opent nieuwe oproep voor projectvoorstellen

Na een succesvolle eerste oproep in het najaar van 2021 lanceerde het VIPERLAB-project op 3 januari 2022 zijn tweede oproep tot het indienen van voorstellen. Het VIPERLAB-project brengt vooraanstaande, complementaire perovskiet-PV-infrastructuren uit de EU samen, zowel fysiek als virtueel, om de ontwikkeling en het testen van perovskiet-PV in Europa te bevorderen en zo een uniforme toegangsdienst voor academische en industriële onderzoekers uit de EU op te bouwen.

De oproep tot het indienen van voorstellen is op 3 januari geopend met een deadline voor indiening op 28 februari 2022 (sluiting om 23.59.59 CET). Aanvragers worden in maart 2022 op de hoogte gesteld van de beoordelingsresultaten.

Groeiende wetenschappelijke perovskiet-gemeenschappen, maar ook de industrie en het MKB worden uitgenodigd om gratis toegang aan te vragen tot een van de topniveau-infrastructuren op het gebied van perovskiet- en silicium-PV, ontworpen voor:

  • Materiaalsynthese
  • State-of-the-art apparaatontwerp en -ontwikkeling
  • Gestandaardiseerde testmethoden
  • Simulatiemethoden en modellering

De oproep tot het indienen van voorstellen is gericht aan diegenen die geïnteresseerd zijn in perovskiet-siliciumonderzoek. Als u uw project wilt realiseren op een van de ultramoderne EU-infrastructuren die de hele innovatie-/waardeketen bestrijken, van materiaalvoorbereiding tot karakterisering van perovskietapparaten en -modules, ga dan naar de onderstaande links en dien uw voorstel in.

De toegang wordt gefinancierd binnen het Horizon 2020-kader van de EU en omvat de logistieke, technologische en wetenschappelijke ondersteuning en de specifieke training.

Meer weten over hoe u een voorstel kunt indienen?

Bezoek het kennisuitwisselingsplatform VIPERLAB op Infrastructure – ViperLab KEP (viperlab-kep.eu).

Dit is een nieuwe kans in Europa om vrije toegang te krijgen tot de modernste en geavanceerde sleutelinfrastructuren die de hele innovatie-/waardeketen bestrijken, van materiaalvoorbereiding tot karakterisering van perovskietapparaten en -modules.

Neem voor meer informatie contact op met de technisch coördinator van VIPERLAB via natalia.maticiuc@helmholtz-berlin.de