Horizon Europe Trainingen

Als expert op het gebied van EU-financiering van onderzoek en innovatie organiseert PNO een reeks Horizon Europe-trainingen. Elke trainingsmodule is afgestemd op de behoeften van de begunstigden van Horizon Europe, zodat u essentiële kennis, hulpmiddelen en technieken kunt verwerven. Interesse in een in-house of online training? Neem contact met ons op voor een offerte!

Als (aspirant) begunstigde van EU-financiering voor onderzoek en innovatie stelt u zichzelf wellicht de volgende vragen:

  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat al onze kosten, boekhoudprocedures en beleid volledig in overeenstemming zijn met de financiële regels van Horizon Europa?
  • Ben ik er zeker van dat onze projectmanagers over alle noodzakelijke projectmanagementvaardigheden beschikken om een ​​complex Europees project van begin tot eind succesvol te coördineren?
  • Welke stappen moet ik ondernemen om mijn organisatie op tijd volledig voor te bereiden op onze eerste Horizon Europe call?

Onze cursussen helpen u deze vragen te beantwoorden en geven u meer inzicht in de programmaregels zodat u impactvolle projectresultaten kunt behalen.

1. Financiën in Horizon Europe

Betrokkenheid van personeel met diepgaande kennis van de financiële regels is van cruciaal belang om een ​​solide projectadministratie te garanderen en mogelijke kostenafwijzingen te voorkomen. Deze module biedt deelnemers een specifieke training in de financiën van Horizon Europa, waarin een breed scala aan onderwerpen aan bod komt, zoals regels voor de subsidiabiliteit van kosten, voorbereiding van audits, begrotingsbeheer, praktijkvoorbeelden en belangrijke financiële nieuwigheden in Horizon Europa.

  • Doelgroep: Horizon Europa projectmanagers, onderzoeksadministrateurs, projectadviseurs, financiële controllers, contractmanagers, onderzoekers, administratief ondersteunend personeel

2. Horizon Europe Projectmanager: Volledig trainingspakket

Het beheren van een Horizon Europa-project brengt veel uitdagingen met zich mee en vereist een goed begrip van de regels en projectmanagementtechnieken. Een goed uitgeruste projectmanager is een essentiële voorwaarde om veelvoorkomende valkuilen te vermijden en impactvolle projectresultaten te behalen. Ons Horizon Europe Project Manager – Full Training Package biedt deelnemers een gedegen allround training, afgestemd op de specifieke behoeften van Horizon Europe Project Managers.

  • Doelgroep: projectmanagers van Horizon Europa, projectcoördinatoren, hoofdonderzoekers, onderzoeksbeheerders, projectadviseurs, subsidieadviseurs, EU-verbindingsfunctionarissen, beheerders van publieke financiering

3. Horizon Europe: What to expect & How to prepare

Deze training begeleidt deelnemers door het ontwerpproces van Horizon Europa en de belangrijkste programma-elementen. Het biedt gedetailleerde inzichten over de veranderingen en nieuwigheden op het gebied van financieringsinstrumenten, implementatie en deelnameregels. Daarnaast worden de belangrijkste instrumenten en middelen belicht waarmee organisaties en hun administratie het maximale uit dit programma kunnen halen.

  • Doelgroep: EU-projectmanagers, projectcoördinatoren, hoofdonderzoekers, onderzoeksbeheerders, projectadviseurs, subsidieadviseurs, EU-verbindingsfunctionarissen, managers van overheidsfinanciering, bedrijfsontwikkelaars, beleidsfunctionarissen, financiële controleurs, contractmanagers, onderzoekers, R&D-managers

 

Ervaring van klanten

Wij verzorgen al jaren trainingen voor het Horizon-programma. De Horizon 2020 trainingen, voorlopers van het Horizon Europe aanbod, kon rekenen op enthousiaste deelnemers uit heel Europa:

 

PNO Innovation: uw expert in EU R&I subsidies

Gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van EU-subsidies, biedt PNO Innovation een breed scala aan diensten, waaronder financieringsscans, voorstelontwikkeling, innovatiediensten, auditondersteuning, nalevingscontroles en projectmanagement. Wij werken voor start-ups, MKB, grote bedrijven, universiteiten, consortia, RTO’s, NGO’s en publieke instanties in veel verschillende sectoren.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over onze trainingen en andere diensten!