EIC Accelerator – financieringskansen voor innovatieve KMO

Bent u een KMO met een baanbrekende innovatie die het potentieel heeft om de bestaande markten te transformeren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor EIC Accelerator-financiering (SME Instrument) binnen een van de pilots van de European Innovation Council die topvernieuwers, ondernemers, kleine bedrijven en wetenschappers ondersteunt met financieringsmogelijkheden en acceleratiediensten. 


Icoon voor Geverifieerd door de community

EIC Accelerator (voorheen bekend als SME Instrument) is ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) met radicaal nieuwe ideeën, ondersteund door een businessplan voor het uitrollen van vermarktbare, innovatieve oplossingen en met ambities om op te schalen. Geselecteerde bedrijven ontvangen financiering (en optioneel eigen vermogen) en krijgen zakelijke coaching en mentoring aangeboden om hun innovatie-idee op te schalen. Ze krijgen extra acceleratiediensten om in contact te komen met investeerders, bedrijven en gelijkgestemde ondernemers.

Wie kan een aanvraag indienen?

Als u een KMO bent en gevestigd bent in een EU-lidstaat of een aan Horizon Europe geassocieerd land, kunt u in aanmerking komen voor financiering. Grote bedrijven, onderzoekscentra of wetenschappers kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen, maar kunnen wel als onderaannemer of derde partij deelnemen aan projecten.

EIC Financieringsmogelijkheden

Er zijn twee financieringsmogelijkheden. Naast subsidiefinanciering, waarbij voorstellen met activiteiten tot TRL 8 kunnen worden gefinancierd met subsidies tussen € 500.000 en € 2.500.000, is er een gemengde financieringsoptie voor voorstellen die ook activiteiten omvatten die dicht bij de markt liggen (d.w.z. TRL 9 of hoger). In dat geval is het subsidiedeel beperkt tot € 2.500.000 gecombineerd met een eigen vermogendeel tot € 15 miljoen.

Wilt u meer weten over de EIC Accelerator financiering of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ons formulier of bel +32 2 613 31 10.

eic